Izgraditi novu bolnicu

0

Pokret za naš grad – Pale i Sarajevsko-romanijski okrug Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ apelovali su na poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske /RS/, bez obzira iz kojeg dijela Srpske ili stranke dolaze, da insistiraju kod Vlade RS na pronalaženju rješenja kojim će biti započeta izgradnja nove zgrade bolnice u Istočnom Sarajevu iz sredstava predviđenih kreditnim zaduženjem. Ove dvije stranke u saopštenju povodom rasprave u Narodnoj skupštini RS o donošenju odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci po projektu bolnica u RS u iznosu od 100 miliona evra, poslanike mole da imaju u vidu trenutno alarmantno stanje u kojem se nalazi infrastruktura u Bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu, a „koje je na granici ljudskog dostojanstva“.

„Zaposleni u ovoj ustanovi čine nadljudske napore da stanovnicima istočnog dijela RS pruže kakve-takve zdravstvene usluge, ali je potpuno nemoguće nadomjestiti nedostatak minimalnih uslova potrebnih za boravak pacijenata i rad bolničkog osoblja“, naglašava se u saopštenju.

Podsjeća se da su objekti u kojima su smještene zdravstvene službe Bolnice Kasindo nenamjenski, stari više od 70 godina i da se nalaze u tako lošem stanju da je to neprimjereno i mnogo siromašnijim državama.

Ove dvije stranke smatraju da će nerješavanjem ovog problema biti napravljena velika nepravda prema građanima ovog dijela RS koji već decenijama strpljivo čekaju da ovaj prioritetni problem bude riješen.

„Okretanje glave od ovakve sramotne situacije sigurno je pogrešna politika čije se posljedice već itekako osjećaju kod nezadovoljnih građana“, naglašava se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare