Unaprijediti dobrovoljno davanje krvi

0

Povodom 14. juna Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske, 13. juna je održan sastanak Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale sa Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi Pale, PD „Javorina“ Pale, Savezom studenata pravnog fakulteta „Pravnik“, Studentskog parlamenta studentskog cenrta Pale, sastanku je prisustvovala dr. Mirna Miloševoć, šefica transfuziološke službe Kliničkog centra „Kasindol“. Tema sastanka je bila unapređenje dobrovoljnog davalaštva krvi na područiju opštine Pale. Na sastanku je dogovoreno da se organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi, 21.6.2011. godine u prostorijama Doma zdravlja Pale. Učešće u akciji će uzeti učenici SŠC Pale i studenti paljanskih fakulteta. Očekuje se da će se na akciji prikupiti preko dvadeset doza krvi.

Učesnici na sastanku su istakli važnost dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i potrebu da se broj davalaca na ovoj regiji poveća. S obzirom da je Crveni krst  Republike Srpske organizator 4. susreta dobrovoljnih davalaca krvi koji će se održati na Jahorini 25. juna 2011. godine, svi prisutni su pozvani da daju svoj doprinos organizovanju ovog događaja i da uzmu učešće na susretu najhumanijih ljudi u Srpskoj. Ovom prilikom je izražena zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi i upućen je poziv građanima Pala da se uključe u akciji dobrovoljnog davanja krvi i postanu dobrovoljni, redovni davaoci krvi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale čestita svim dobrovoljnim davaocima krvi 14. juni – Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

(MK – www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare