World Vision: Dodjela sredstava projektima iz oblasti poljoprivrede

0

U sklopu aktivnosti Razvojnog područja Jahorina koji implementira međunarodna organizacija World Vision International u Bosni i Hercegovini na području opština Goražde, Pale i Pale-Prača implementiraju se aktivnosti na razvoju poljoprivrede i unaprijeđenju stanja poljoprivrednih aktivnosti.

World Vision je hrišćanska organizacija za pomoć, razvoj i zagovaranje, posvećena radu sa djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu. Inspirisan hrišćanskim vrijednostima, World Vision je posvećen radu sa najugroženijim grupama. World Vision je međunarodna, humanitarna organizacija koja radi u preko 100 zemalja. Osnovan je 1950. godine, a od 1994. djeluje u Bosni i Hercegovini.

Razvojno područje Jahorina, koje obuhvata opštine Goražde, Pale i Pale-Prača, započelo je sa radom 2009. godine i od tada je u ovim zajednicama implementiran veliki broj projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, civilnog društva, hitne pomoći poplavama pogođenim područjima i sl.

Ovim putem World Vision BiH poziva sve nevladine organizacije (uključujući, ali ne limitirano udruženja poljoprivrednika, udruženja pčelara i sl.) da svojim projektima iz oblasti poljoprivrede i unaprijeđenja poljoprivrednih aktivnosti na području ranije pomenutih opština konkurišu za dodjelu sredstava World Vision-a namjenjenih za implementaciju lokalnih projektnih aktivnosti.

U prilogu ovog teksta se nalaze uslovi apliciranja, kao i formular za apliciranje projektnih prijedloga. Rok za dostavu prijedloga projekata je 21. februar 2013. godine (četvrtak) do 17.00 sati.

Preuzmite:

– Poziv za dostavljanje prijedloga projakata
– Uslovi apliciranja
– Projektna Aplikacija WVI 2013
– Logički okvir rada
– Akcioni plan
– Budžet
– Programski ciljevi ADP Jahorina

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare