Vuković i Skaka preuzeli plamen mira

0

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka danas su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli plamen mira koji će donijeti na stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, gdje će 10. februara svečano biti otvoren zimski Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/.

Skaka je poručio da Sarajevo njeguje vrijednosti olimpizma i sve ono što ovaj plamen nosi sa sobom, saopšteno je iz Gradske uprave Sarajevo.

Vukoviću i Skaki plamen mira predali su generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta Rafaele Panjoci i član Izvršnog komiteta ove organizacije i predsjednik Koordinacione komisije za EJOF 2019 Jozef Liba.

Direktor EJOF-a 2019 Senahid Godinjak istakao je da je preuzimanje plamena mira potvrda da su organizatori uradili odličan posao i stekli povjerenje da i narednih godina njeguju i slave olimpizam.

Na EJOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments