Dodik će se obratiti večeras na ceremoniji zatvaranja

0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratiće se večeras u Istočnom Sarajevu na ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/.
Svečanom zatvaranju EJOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović.

EJOF, koji je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

U okviru svečane ceremonije zatvaranja, koja počinje u 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu, biće uručene medalje pobjednicima današnjih takmičenja.

Tokom svečanosti biće obavljena primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EJOF.

Očekuje se da će zatvaranju EJOF-a prisustvovati zvaničnici Republike Srpske i BiH, predstavnici gradova organizatora, diplomatskog kora u BiH, nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja učesnica EJOF-a i Evropskog olimpijskog komiteta.

“Prisutni će biti i predstavnici finskog grada Lahtija, u kojem će biti održan naredni EJOF 2021. godine”, najavio je predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić.

Zatvaranju će prethoditi koncert beogradske grupe “Van Gog”, sa početkom u 18.00 časova. Nakon zatvaranja planiran je koncert grupe “Miligram” u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet.

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments