Održano takmičenje za idejno rješenje maskote

0

U protekla tri dana 28 mladih iz pet gradova BiH kreirali su idejna rješenja maskote za Evropski olimpijski festival mladih „EJOF 2019“, koji zajedno organizuju gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Prvog dana, učesnicima su predstavnici EJOF-a održali prezentaciju projekta i upoznali ih o grafičkim standardima kojih se moraju pridržavati tokom izrade idejnog rješenja maskote.

Takmičari su drugog dana radili u timovima ili individualno na crtežima svojih idejnih rješenja maskote, dok su trećeg dana usavršavali svoje ideje i kreirali prezentacije za predstavljanje žiriju.

Stručni žiri činili su predstavnici gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, te predstavnici „Netvorksa“ i „EJOF 2019“.

Od petnaest idejnih rješenja maskote „EJOF 2019“, stručni žiri je trebalo da izabere tri najbolja o čijem pobjedniku će od 20. oktobra odlučivati publika posredstvom društvenih mreža „Fejsbuk“ i „Instagram“.

Kriterijumi za izbor maskote bili su originalnost ideje, prezentacija, te finalni izgled.

Pobjednik konkursa dobiće nagradu od 1.500 KM, kao i karte za sajam inovacija „Sarajevo anlimitid“, koji će biti održan od 2. do 4. novembra, a na kome će biti i predstavljena pobjednička maskota.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare