Nekad smo krali jabuke, danas krademo bežični internet

0

Nešto manje od jedanaest sati je ostalo do ulaska u Novu 2012. godinu. Kao i obično, praznična atmosfera je svuda oko nas i svi se prema svojim mogućnostima spremaju za proslavu i doček.

Godina iza nas, će ostati upamćena kao godine ekonomske krize i nećemo je se rado sjećati, uglavnom zbog tankih novčanika. Međutim, ova godina, kao i sve druge je donijela i dobre stvari. Mi ćemo se kao i prethodnih godina osvrnuti na nekoliko događaja koji su obilježili rad portala Palelive.com.

Pozitivna stvar koja se nama desila, jeste prepoznavanje određenog značaja portala od strane opštine Pale, koja je naš portal uvrstila u budžet za 2012. godinu i odobrila 5000 KM za finansiranje portala, što će značajno uticati na određena unapređenja u radu.

Ovu godinu na portalu, su obilježila tri članka, koja su izazvala ubjedljivo najviše reakcija. Početkom marta se desio „Montevideo„, koji je poprilično uzdrmao javnost u regionu. Naš portal se našao na stranicama i udarnim špicama gotovo svih medija u regionu.

Drugi veliki događaj koji se pratio jesu protesti u Palama zbog hapšenja generala Ratka Mladića, članak je čitalo i pratilo preko 30.000 posjetilaca iz cijelog svijeta. Na žalost, zbog pada servera u julu mjesecu, izgubili smo sadržaj i komentare.

Međutim, najviše posjeta i reakcija izazvala je velika tragedija koja se desila početkom decembra na Sokocu.

Bitnu ulogu u razvoju i radu portala je u 2011. godini odigrao Facebook. Sve je više posjetilaca koji sadržaj portala prate preko najveće društvene mreže. Mislimo da je „expaljanin“ osoba koja je ubjedljivo ostavila najviše komentara i podigla najviše prašine u 2011. godini.

Sajt je nastavio razvoj, i otvaranje novih mogućnosti. Zbog velikog broja posjeta i interesovanja za naše sadržaje i članke, otvorili smo dva vodiča, jedan za Pale, jedan za Jahorinu. Kroz Jahorinski vodič, ćemo pokušati pomoći mladim ljudima (prije svega ski instruktorima) da na ovaj način promovišu svoj rad.

U 2011. godini, posebno bi istakli rad Planinarskog društva Javorina, Omladinskog kluba Crvenog Krsta Pale i Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“. Tu je i mnogo drugih subjekata, koji su na nekoliko načina pomogli da Paljani, Pale, Romanija i Jahorina budu ono što jesu. Može se prepoznati mnogo energije, pozitivnog razmišljanja, rada i humanosti kod mnogih ljudi i organizacija u Palama, što nam je svakako drago i što nas čini ponosnim.

Naravno, napredak u 2011. godini se ne bi desio da nije naših posjetilaca. Bilo je dosta pohvala, savjeta i kritika, koje smo uvažili.

Želimo da ostvarite svoje planove u 2012. godini, a najviše da budete zdravi. Zdravlje i ljubav su u životu nekako najvažniji, sve drugo će poslati Bog ako to svojim odnosom prema drugima zaslužimo.

Za kraj, da se osvrnemo na naslov ovog teksta. Vremena se brzo mijenjaju, pa su nam u glavi umjesto parmaka i komšijskih trešanja, e-mailovi i društvene mreže. Rezultat takvog vremena je i ovaj portal. Ne želimo samo da sve ovo ode predaleko, već da sportski tereni pored škola, kao nekad budu i ostanu puni.

Ostanite zdravi u 2012. godini.

(SV – www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare