Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta zadovoljna realizacijom projekta EYOF 2019

0
Koordinaciona komisija zadovoljna stanjem na projektu EYOF 2019

Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta (COCOM), u sastavu Jozef Liba, predsjednik komisije, Katerina Nycova, direktor EYOF-a, te Peter Brull, član komisije, je drugi put ove godine boravila u posjeti EYOF-u 2019.

Njihov boravak u Sarajevu je trajao tri dana, tačnije u periodu od 13. do 15. novembra. Komisija je imala priliku uvidjeti napredak u odnosu na njehovu posljednju posjetu. Napredak je prikazan kroz prezentacije realizovanih aktivnosti na projektu EYOF 2019. Takođe, obišli su lokacije u Istočnom Sarajevu predviđene za održavanje ceremonije otvaranja i takmičenja u brzom klizanju.

Prema riječima Komisije, prvi put odlaze zadovoljni iz BiH. Jozef Liba, predsjednik Koordinacione komisije EOC-a i Katerina Nycova, direktor EYOF-a u EOC-u, naglasili su da su izuzetno zadovoljni sa oba segmenta organizacije, kako administrativnim tako i infrastrukturalnim.

„Veoma sam sretan što sam ovdje i što sam se upoznao s pripremama za EYOF 2019. Bila je ovo jako važna posjeta, jer smo prije godinu i po vidjeli da situacija nije idealna. Informacije koje smo dobili, daju nam pozitivan pogled na organizaciju EYOF-a 2019. godine. Pokazale su da je napravljen napredak od zadnje posjete u svim segmentima od smještaja preko borilišta do menadžmenta. Dobili smo mnoge odgovore.

Napravljen je veliki napredak u infratstrukturi, ali moramo biti svjesni da ima još mnogo posla da se uradi. Imamo samo još godinu i dva mjeseca pred nama, što nije puno vremena, ali očekujemo prelijepu manifestaciju ovdje 2019. godine zato smo i došli da pomognemo.

Jedino što nas malo brine jeste činjenica da finansijski budžet nije još sto posto osiguran, ali se nadam da će i to uskoro biti riješeno“, rekao je Liba.

Koordinaciona komisija zadovoljna stanjem na projektu EYOF 2019

Direktor EYOF-a, Katerina Nycova, istakla je da je ovo prvi put da odlazi zadovoljna iz Sarajeva.

„Prvi put napuštam Sarajevo zadovoljna, jer je urađeno mnogo posla, što izuzetno cijenimo. Jedna stvar brine, a to je budžet koji još nije pokriven. Sve je urađeno na papiru, sada se čeka samo dolazak novca da se ubrzaju radovi. Nadam se da će sve biti spremno do februara 2019. godine. Veoma sam sretna što stvari po prvi put idu kako treba.

Svjesni smo da smo blizu događaja i da ima puno posla, ali imam povjerenje u ovaj tim ljudi koji zna šta i kako treba da radi. Vjerujem da će sportisti iz pedesetak zemalja ovdje uživati i ponijeti lijepe uspomene iz BiH“, kazala je Nycova.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare