Crnadak: Manifestacija za podsticaj turizma

0

Evropski omladinski olimpijski festival “EJOF 2019” donijeće veoma pozitivan efekat, prije svega na promociji Istočnog Sarajeva i Sarajeva koji organizuju ovu sportsku manifestaciju, a daće i dodatni podstrek za dolazak turista na skijališta, izjavio je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak.

Nakon današnjeg sastanka u Sarajevu sa gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i Sarajeva Abdulahom Skakom, Crnadak je podsjetio da iz godine u godinu broj turista koji dolaze u BiH konstantno raste, te naglasio da se može očekivati veliki pomak u sportskom zimskom turizmu.

On je istakao važnost dobre saradnje gradonačelnika dva grada, jer je rezultirala dobrom organizacijom ovog velikog i značajnog događaja.

“Dogovorom, kompromisom i razgovorom mogu se napraviti velike stvari u BiH”, naglasio je Crnadak i dodao da Ministarstvo inostranih poslova daje, u okviru svojih nadležnosti, podršku ovoj manifestaciji.

Prema njegovim riječima, sve “Vip” ličnosti i osobe koje budu u grupi onih sa kojima Ministarstvo inače radi, a za koje bude potrebna odgovarajuća protokolarna i logistička podrška, Ministarstvo će to i obezbijediti.

On je dodao da će sve informacije vezane za EJOF u narednih nekoliko dana biti proslijeđene zemljama u kojima postoje diplomatsko-konzularna predstavništva BiH, s ciljem promocije ovog događaja.

Crnadak je pozvao Vukovića i Skaku da se uključe u humanitano-sporsko-diplomatsku akciju, pokrenutu prošle godine, a koja se odnosi na pronalaženje lijeka za Laforinu bolest i za podršku porodici sestara Gajić, što su oni prihvatili.

On je potvrdio da se i sam uključuje u ovu akciju, uplatom paušala koji dobija kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Crnadak je rekao da je donio odluku da diplomatski pasoši budu dodijeljeni Vukoviću i Skaki, kao priznanje za dobru organizaciju EJOF-a.

Vuković je rekao da je ovaj događaj pozitivan kako za gradove koji ga organizuju, tako i za Republiku Srpsku, Federaciju BiH, ali i BiH jer se tako afirmišu i prikazuju u pozitivnom svjetlu u Evropi i cijelom svijetu.

“EJOF je prilika da možemo da radimo velike stvari i da se možemo vratiti na scenu organizacije velikih takmičenja, posebno u zimskim sportovima, po čemu je nekada BiH bila poznata”, istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, ova dva grada su mnogo uradila, i “vidljivog i nevidljivog” posla, te učinila dobre promotivne stvari, u interesu Istočnog Sarajeva i Sarajeva, a od Ministarstva se očekuje dobra promocija ovih gradova u svijetu.

Vuković je rekao da će nakon EJOF-a ostati “dobra zaostavština” gradovima jer je dosta urađeno na infrastrukturi, te dodao da će biti iskorišteno i za promociju turističkih potencijala, posebno zimskog turizma.

Skaka je rekao da su organizacijom EJOF-a ova dva grada pokazali da su spremni i sposobni da organizuju velike događaje, te da “mladost i sport mogu pobijediti sve”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments