subota, 24. jun 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

U junu prvi mačevalački turnir u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu u junu će biti održan prvi mačevalački turnir u BiH, čiji će domaćin biti Mačevalački klub /MK/ "Romanija", rekla je Srni osnivač ovog kluba Marijana Petronić."Riječ je o prvom mačevalačkom turniru u istoriji BiH. Na turniru će učestvovati tri kluba - MK `Banjaluka`, MK `Valter` iz Sarajeva i MK `Romanija` iz Istočnog Sarajeva", rekla je Petronićeva.


Ona kaže da će turnir omogućiti susret entuzijsta u ovom sportu, ali i razgovor o budućnosti mačevanja na prostoru BiH.

"Nadamo se podršci lokalne zajednice u organizaciji prvog mačevalačkog turnira. Ovo je na neki način `probijanje leda`, a MK `Romanija` ima prijateljske veze sa MK `Vojvodinom`, te bismo kasnije mogli da pozovemo i klubove iz Srbije i Hrvatske i tako ostvarimo međunarodni karakter takmičenja", kaže Petronićeva.

Petronićeva je član MK "Valter" iz Sarajeva, a u maju prošle godine je, sa ciljem promocije i unapređenja mačavalačkog sporta, počela projekat osnivanja MK "Romanija".

Klub je počeo sa radom u oktobru prošle godine i članovi trenutno vježbaju u disciplinama "scensko mačevanje" i "sablja", dok "floret", "sportski mač" i druge mačevalačke discipline još nisu u opticaju.

"Klub ima osam članova. Najmlađem je osam, a najstarijem 13 godina. Konkurs za upis u klub otvoren je cijele godine", naglasila je Petronićeva.

Ona je navela da i odrasli mogu da se bave ovim sportom, bez obzira na godine, jer blagotvorno djeluje na kondiciju i doprinosi zdravom načinu života.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: MK Romanija  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter