Љевнаић подржава визију „један регион – једно тржиште“

0

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да подржава визију „један регион – једно тржиште“ и више од 15 година заговара идеју јединствене туристичке понуде цијелог региона, односно јединствени ски-пас за све земље бивше Југославије.

„Идеја произлази из дубоког уверења да заједничка ски-карта може промовисати помирење, просперитет, сарадњу и развој регије. Наш главни циљ је да сви заједно створимо незаборавно искуство скијашима, да покажемо свету да смо способни заједнички радити на великим пројектима и да градимо бољу будућност за све на овим просторима. Ова иницијатива је добро познати рецепт гд‌је конкуренцију претварате у партнера и самим тим постајете конкурентни, не само у региону, него у Европи и свету“, истакао је Љевнаић.

Он је указао да корист имају ски-центри са стране уштеда за маркетинг и повећану конкурентност, а скијаши штеде вријеме, добијају више и имају прилику за динамичнији зимски одмор.

„Није то ништа ново, само треба да препишемо и угледамо се на велике европске и америчке скијашке центре. Увек за пример дајем ски-регију `Доломити суперски`, који су 15 ски-центара увезали у једну скијашку регију са јединственом ски-картом. Са циљем управо оваквог увезивања на Балкану креирали смо часопис `Ски Ју`, који је јединствени водич о свим планинским центрима на Балкану, али и стратешки један од корака којим идемо ка идеји – једна ски-карта за све ски-центре“, рекао је Љевнаић.

Он је истакао да је часопис промовисан данас на регионалној конференцији и да сматра да оваквим уједињавањем понуде могу да ураде много за скијаше, допринесу бољем животу грађана и конкуренцију претворе у партнере.

Љевнаић је данас учествовао на регионалној конференцији „Један регион, једно тржиште“ у Новом Саду, гд‌је је представио визију „Један регион, једно тржиште, један ски-пас“.

Он је истакао да вјерује у идеју „Отворени Балкан“ на коју се надовезује и визија заједничког ски-паса, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare