По 100 KM за 313 матураната два средњошколска центра

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Начелници општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Маринко Божовић и Јован Катић договорили су данас да са 100 КМ помогну ученике завршних разреда Средњошколског центра /СШЦ/ „Источна Илиџа“ и СШЦ „28. јуни“ да би се лакше спремили за прославу матуре.

Божовић је након састанка рекао новинарима да су заједнички одлучили да ученике завршних разреда награде са 100 КМ за набавку матурских хаљина и одијела.

Он је навео да завршне разреде у обје школе похађа 313 ученика, највише из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, а да не би раздвајали ђаке који долазе из других општина одлучили су да суфинансирају и њих.

„Циљ нам је да помогнемо средњошколцима, нашој будућности, д‌јеци која из средње школе излазе са великим знањем захваљујући преданости наставника и професора и да наставе школовање на неком од факултета Универзитета у Источном Сарајеву“, истакао је Божовић.

Он је нагласио да ће ова традиција бити настављена, али да то неће бити једина давања, јер су се општине укључиле у суфинансирање школа у природи за основце, за суфинансирање одлазака д‌јеце на екскурзије, а и све што се реализује кроз пронаталитетну политику.

Катић је рекао да је ово лијепа иницијатива да се помогне матурантима који завршавају средњу школу, те навео да ће помоћ од 100 КМ сигурно растеретити кућни буџет.

„Можда и није велики износ, али сигурно ће значити ученицима да неко води бригу о њима“, истакао је Катић.

Катић је рекао да ће заједнички помоћи и све угрожене породице чија д‌јеца требају да иду на екскурзију.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare