Održano predavanje za malinare

0

VIŠEGRAD – Za malinare sa područja opštine Višegrad danas je održano predavanje o proizvodnji maline, tehnologiji i podizanju zasada.
Profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Mirko Kulina rekao je da je Višegrad pogodan za sadnju maline i da će današnje predavanje biti od koristi i onima koji planiraju da se bave malinarstvom, kao i onima koji su u tom poslu više godina.

On je istakao da Poljoprivredni fakultet ima dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, te da mu se svi zainteresovani mogu obratiti kada im je to potrebno.

Samostalni stručni saradnik za lokalno-ekonomski razvoj u opštini Višegrad Radmilo Mihajlović rekao je da ova lokalna zajednica izdvaja značajna sredstva za razvoj poljoprivrede i da je u proteklih nekoliko godina ovdje ubrzan razvoj malinarstva.

„Iz opštinskog budžeta za dunum zasađene maline biće izdvajano 400 KM, a planirano je i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Sredstva će biti usmjerena i za nabavku opreme i objekata“, dodao je Mihajlović.

On je istakao da opština podstiče poljoprivrednike, što posebno koriste nezaposleni ljudi, jer na taj način stiču prihode za svoj život.

Predsjednik Udruženja malinara „Lastar“ Vladiša Jošilović rekao je da svako predavnje dobro dođe, posebno jer se radi na tome da se obezbijedi zdrav sertifokovan materijal.

Predavanje pod nazivom „Susreti malinara u prekograničnom regionu Drina – Tara“ održano je u organizaciji opštine Višegrad, a u saradnji sa Stalnom radnom grupom za regionalni ruralni razvoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare