Vikend u znaku auto-trke

0
Edis Hadžipašić iz Cazina pobjednik brdske auto-trke
Arhivska fotografija

VLASENICA – Brdska auto-trka „Vlasenica 2020“, koja se boduje za šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske, biće održana sutra i u nedjelju 16. avgusta, najavio je sekretar Auto-moto društva Vlasenica i jedan od organizatora trke Miloš Lakić.

„Trka je trebala biti održana 18. i 19. jula, ali s obzirom da je bila loša epidemiološka situacija na području opštine odgodili smo je za neke bolje dane, a sada smatramo da može da se održi uz mjere predostrožnosti koje je propisao Štab za vanredne situacije Republike Srpske“, rekao je Lakić Srni.

On je istakao da je ovo prva od tri trke koje će se voziti ove godine i koja „spašava“ Šampionat Republike Srpske i BiH.

„Mi nismo optimisti što se tiče broja vozila, ne samo zbog virusa nego i zbog loše materijalne situacije vozača. Biće ih dvadesetak i to su ljudi koji rade iz hobija koji je jako skup“, rekao je Lakić.

On je naveo da je staza na kojoj su vozili najveći šampioni ovog sporta duga 5,7 kilometara, vozi se na vijugavom dijelu magistralnog puta M-9, start je na 680 metara, a cilj na 1.004 metra nadmorske visine.

„Prema kalendaru takmičenja Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske i BiHAMK-a ove godine za šampionat BiH planirane su samo tri brdske auto-trke: u Vlasenici, Loparama i u Banjaluci“, rekao je Lakić.

Organizatori trke su republički Auto-moto savez i Sportski Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo Vlasenica. Generalni sponzor je „Drina osiguranje“, a pokrovitelj trke opština Vlasenica.

Zbog održavanja trke biće zabranjen saobraćaj za sva vozila na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak sutra od 12.00 do 15.00 časova i u nedjelju od 10.30 do 14.00 časova.

Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne putne pravce Vlasenica – Kladanj – Sarajevo i Vlasenica – Kladanj – Olovske Luke – Petrovići – Nevačka – Han Pijesak – Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments