U Švedskoj i Gruziji predstavljeni potencijali opštine

0

NOVO GORAŽDE – Opština Novo Goražde predstavila je svoje potencijale u Švedskoj i Gruziji, u okviru projekta javno-privatnog partnerstva, rekao je rukovodilac opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Tomislav Čarapić.

Čarapić je naveo da su potencijali opštine Novo Goražde predstavljeni na regionalnim konferencijama u Tbilisiju i Kazbegiju u Gruziji, te u lokalnim zajednicama Kista, Talberg i Orsa u Švedskoj.

On je dodao da su, između ostalog, predstavljeni slobodni kapaciteti objekta „DC Gradina“.

Čarapić je napomenuo da ovaj program provode Švedski institut za javnu administraciju i konsultantska kuća „Jarskog konsalt“ iz te zemlje, u nastojanju da doprinese razvoju održivog privatnog sektora, uz jačanje saradnje između javnog i privatnog sektora, bolje funkcionisanje tržišta i poboljšanje integracija u svjetskoj trgovini.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat pokrenut je prije dvije godine i osim BiH, obuhvata područje Gruzije, Ukrajine i Moldavije.

Čarapić je učestvovao u treninzima koji su održani u Stokholmu u novembru 2014. godine, a tokom maja i početkom juna ove godine na regionalnim konferencijama u Tbilisiju i Kazbegiju u Gruziji.

„Na ovim skupovima imali smo priliku da predstavimo organizacije iz kojih dolazimo i potencijale kojima raspolažemo. Obišli smo lokalne zajednice Kista, Talberg i Orsa u Švedskoj“, kaže Čarapić, dodajući da su učesnici iz BiH, osim izrade akcionih planova organizacija i preduzeća iz kojih dolaze, radili i na zajedničkom planu promocije javno-privatnog partnerstva.

Čarapić je rekao da je u ovom dijelu opština Novo Goražde predstavljena sa dosadašnjim započetim projektima koncesionog modela javno-privatnog partnerstva i mogućim narednim projektima.

Prema njegovim riječima, realizacija Programa razvoja privatnog sektora počela je 1. septembra 2014. godine i trajaće godinu dana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare