Почео скуп „Граница постоји“

0

НОВО ГОРАЖДЕ – Више од 2.800 људи окупило се данас на међуентитетској граници у Новом Горажду да би дали подршку институцијама Републике Српске и поручили да „Граница постоји“ и да ће је бранити.

Грађани се окупили да би дали подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милошу Лукићу против којих је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу, а Суд БиХ је потврдио.

Скупу под мотом „Граница постоји“ присуствују савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, начелници општина Ново Горажде Мила Петковић, Рогатице Милорад Јагодић, Фоче Милан Вукадиновић.

Присутни су и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, те бројни грађани Вишеграда, Новог Горажда и Рудог.

Предвиђено је да се окупљеним грађанима обрате предсједник Борачке организације Ново Горажде Витомир Мастило и предсједник Скупштине Борачке организације Фоча Љубиша Достић.

Скуп обезбјеђују припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је раније законе у вези са необјављивањем одлука високог представника и непримјењивањем одлука Уставног суда БиХ, а Шмит је потом донио одлуку о њиховом поништавању.

Додик је потписао указ о ступању на снагу ових закона, а Лукић их је објавио у „Службеном гласнику Републике Српске“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare