U februaru za 50 odsto manje krivičnih djela

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru su registrovana 24 krivična djela, za 50 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je danas načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

On je naveo da je prošle godine registrovano 48 krivičnih djela, te da na osnovu svih pokazatelja iz oblasti stanja kriminaliteta, javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja stanje na području Uprave ocjenjuju kao zadovoljavajuće.

„Kada je riječ o procentu rasvijetljenosti bilo je prijavljeno ukupno 10 krivičnih djela po nepoznatom počiniocu, a rasvijetljeno 13 krivičnih djela. Rasvijetljena su dva krivična djela iz 2015. godine – krađa putničkog motornog vozila i teška krađa“, izjavio je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

On je naveo da je u februaru tokom određenih akcija oduzeto ukupno 5,8 kilograma marihuane, kokaina i spida.

Prema njegovim riječima, evidentirano je sedam krivičnih djela nasilja u porodici, koja su počinila četiri muškarca i tri žene, a žrtve su djeca u dobi od sedam i 14 godina.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović naveo je da su u februaru registrovana 24 krivična djela, a nadležnim tužilaštvima podnesen 21 izvještaj protiv 32 lica.

„Izvještajni period karakterišu pojačane mjere i aktivnosti policijskih službenika na području cijele Policijske uprave, kao i 100 odsto rasvijetljenosti krivičnih djela po poznatom i po nepoznatom počiniocu“, rekao je Popović.

On je dodao da je najveći broj krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, i to 19 ili 79,1 odsto, dva krivična djela iz bezbjednosti saobraćaja, i po jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta, iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i jedno iz nadležnosti Krivičnog zakona BiH.

„Za 19 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta nadležnim tužilaštvima je podneseno 17 izvještaja protiv 22 lica. Najveći broj krivičnih djela i dalje je iz oblasti imovinskih delikata“, naglasio je Popović.

On je istakao da u februaru nisu imali krivičnih djela razbojništava, a rasvijetljena su dva krivična djela razbojništva iz januara.

Popović je istakao da su u februaru registrovali jedno krivično djelo krijumčarenje ljudi, odnosno četiri migranta, od kojih su tri državljanina Palestine.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je da je u februaru registrovano 29 narušavanja javnog reda i mira, što je za 12,1 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Čvoro je naveo da su se u februaru dogodile 62 saobraćajne nezgode, za 16,2 odsto manje nego u februaru lani.

Registrovano je 1.789 prekršaja u saobraćaju, te sankcionisano 1.695 učesnika u saobraćaju zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Šehovac: U toku istraga o ubistvu Ostojića

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da policija radi na rasvjetljavanju ubistva tridesettrogodišnjeg Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.
Šehovac je naveo da se istraga sprovodi pod nadzorom republičkog tužilaštva i zajedno sa Upravom MUP-a Srpske za teški organizovani kriminalitet.

„Istraga se sprovodi i dalje, tako da ne mogu davati više informacija“, rekao je Šehovac novinarima na Palama.

Tridesettrogodišnji Miloš Ostojić ubijen je iz automatske puške 1. januara ispred kluba „Sparta“ u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare