Potpisan sporazum o saradnji u angažovanju nezaposlenih i studenata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Omladinska zadruga „Partnerstvo“ i više privrednih subjekata na čelu sa opštinom Istočna Ilidža potpisali su danas u Istočnom Sarajevu sporazum o saradnji u angažovanju nezaposlenih lica i studenata iz ove opštine.

Direktor Omladinske zadruge „Partnerstvo“ Radana Dubovina rekla je novinarima da je Zadruga danas potpisala ugovore sa osam poslodavaca – „Eko željeznice“, „Itesko“, „K inel“, Omladinski savjet Istočna Ilidža, opština Istočna Ilidža, „Radio IS“ , komunalno preduzeće „Komil“, te građevinska firma „Radis“.

„Cilj sporazuma je angažovanje nezaposlenih lica i studenata na poslovima povremenih, privremenih i sezonskih poslova, poslova povećanog obima, poslova zamjene odsutnog radnika, kao i drugih poslova koji se budu povremeno pojavili kod poslodavaca“, navela je Dubovina.

Dubovina je podsjetila da je Zadruga osnovana 10. januara, s ciljem pomoći mladim ljudima u pronalaženju adekvatnih angažmana, te sticanju boljih životnih uslova i ostvarivanja prihoda, navodeći da je u osnivanju učestvovalo oko 60 učenika, studenata i nezaposlenih lica do 35. godina.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da ova saradnja nudi šansu i opštini, a i mladim ljudima koji će na ovaj način moći da zarade na poslovima za koje ih opština može angažovati.

„U saradnji sa komunalnim preduzećem, kada je u pitanju proljetno i ljetno održavanje zelenih površina, možemo angažovati mlade koji treba da idu na ekskurziju da na taj način zarade dio novca i rasterete kućni budžet, ali i da zarade za džeparac“, naveo je Božović.

Tehnički direktor u građevinskoj firmi „Radis“ Nemanja Kostić naglasio je da ovom preduzeću treba radnika, s obzirom na sve veći deficit radne snage u toj branši, naročito u posljednjih nekoliko godina.

„Mladima osim privremenog posla, možemo da ponudimo i edukaciju, kao i potrebno iskustvo“, rekao je Kostić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare