Tošić: EJOF – velika marketinška prilika

0

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić smatra da je zimski Evropski olimpijski festival mladih /EJOF/, koji će biti održan od 9. do 16. februara na Jahorini, velika marketinška prilika.

Tošić u intervjuu Srni ističe da je EJOF značajan za promociju grada, Republike Srpske i BiH, a posebno turističkih potencijala.

„Najavljeni su učesnici iz 45 zemalja svijeta, što je potvrda da ćemo imati i veliki broj medija iz Evrope, te priliku da promovišemo ono što je urađeno i pokažemo da je Jahorina postala ozbiljan skijaški centar“, ističe on.

Tošić napominje da je Turistička organizacija promovisala u regionu turističke potencijale grada, ali da će EJOF biti prilika za otvaranje novih tržišta.

„Iskoristićemo priliku da svim učesnicima i gostima podijelimo materijal koji predstavlja turističku ponudu grada“, najavljuje on i procjenjuje da će to biti jedinstvena prilika da grad Istočno Sarajevo pokaže da je spreman da organizuje velike događaje.

Tošić navodi da su grad Istočno Sarajevo i Jahorina postali mnogo interesantniji za turiste jer broj dolazaka i noćenja ide uzlaznom putanjom.

„Posebno nas je promovisao festival `Egzit` i `Trka poznatih`, na kojoj je učestvovalo šezdesetak javnih ličnosti, a promoter je bio poznati sportista Alberto Tomba“, napominje on.

Prema njegovim riječima, i u 2019. godini uslijediće intenzivna medijska kampanja – u Beču od 9. do 13. januara, LJubljani od 29. januara do 2. februara, a onda slijedi EJOF.

Tošić naglašava da je tokom posljednje dvije godine, zahvaljujući investicijama na Jahorini, koje su praćene kvalitetnom promocijom, udvostručen broj dolazaka i noćenja turista.

„U protekloj zimskoj sezoni, koja je bila rekordna, imali smo goste iz 54 zemlje svijeta. To je ono što nam daje za pravo da očekujemo da će taj rezultat biti još bolji ove godine“, naglašava on.

Tošić podsjeća da je na Jahorini u decembru pušten u rad sistem vještačkog osnježavanja, što će garantovati veći broj skijaških dana, a uz to će za posjetioce biti obezbijeđen bogati kulturno-zabavni program, te sportski i takmičarski.

Istočno Sarajevo je, pored Trebinja i Banjaluke, proglašeno turističkim gradom, što je kruna svega urađenog, ali i potvrda da su grad i Jahorina poželjne i nezaobilazne destinacije.

I Ski-centar „Ravna planina“ postao je ozbiljna destinacija i ljeti i zimi, a ima izvanrednu stazu na kojoj se održavaju FIS-ova takmičenja.

Tošić naglašava za Srnu da Ski-centar „Ravna planina“ krasi i prva kabinska gondola u BiH.

Tu su i Trebević, Romanija, pećina Orlovača i mnoga druga turistička mjesta, koja, osim netaknute prirode, nude i mnogobrojne domaće specijalitete.

„Imamo ponudu za sve goste koji su željni adrenalina, boravka i uživanja u netaknutoj prirodi jer smo bogati planinama, rijekama, izvorištima i izletištima“, poručuje Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare