Sutra otvaranje bioskopa, knjižare, opštinske zgrade…

0

VIŠEGRAD – Srpski režiser Emir Kusturica najavio je danas da će sutra u podne u Andrićgradu biti otvoren multipleks bioskop i nova zgrada opštine, te knjižara, koju će svečano otvoriti predsjednik Srpske Milorad Dodik, a očekuje se i prisustvo premijera Aleksandra DŽombića.

Kusturica je u izjavi Srni objasnio da će u okviru multipleksa biti tri bioskopske dvorane, opremljene najsavremenijim digitalnim K-2 projektorima, koji će u budućnosti moći da primaju signal iz bilo kog mjesta, kao što je to slučaj sa televizijom.

„U ovom prostoru, zahvaljujući Republici Srpskoj, opštini i mojim naporima, Andrićgrad dobija zgradu opštine, knjižaru pod imenom `Ili, ili` i najsavremeniju pekaru“ – dodao je Kusturica.

U subotu, 6. oktobra, u 20.00 časova premijerno će biti prikazan film „Šešir profesora Koste Vujića“, u režiji Zdravka Šotre, kojoj će prisustvovati i ekipa filma.

„Na otvaranju bioskopa, na kom očekujem brojne visoke zvanice, biće prikazan i moj petnaestominutni film `Pravoslavlje`, koji sam radio u okviru projekta svejtske filmske storije o religijama“, rekao je Kusturica.

On je ponovio da će taj film biti osnova na koju će se biti dosnimljene još dvije filmske priče koje će zajedno činiti film „LJubav i rat“, koji bi premijerno trebao biti prikazan na Filmskom festivalu u Kanu 2014. godine.

Novi film Kusturica će snimati na prostoru Hercegovine u aprilu, junu i julu naredne godine.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović zadovoljan je što je samo za nešto više od godinu dana u Andrićgradu toliko toga urađeno.

„Pojedini objekti iz ovog grandioznog projekta počinju da funkcionišu, što Višegradu donosi afirmaciju i nova radna mjesta“, rekao je Popović.

Pred sutrašnje otvaranje pojednih objekata, sređuje se „lice“ završenog dijela Andrićgrada.

Kapija je dobila svoj konačan „kameni“ izgled, postavljene su table na glavnoj ulici Mlada Bosna i Ulici Tomasa Mana, kao i na Trgu Nikole Tesle i Franciska Goje.

Od 28. juna radi restoran „Goja“ na Trgu Nikole Tesle, a u poodmakloj fazi su radovi na pozorištu, Andrićevom institutu i Akademiji lijepih umjetnosti.

U toku su i građevinski radovi na zgradi preduzeća „HE na Drini“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare