Skoro sve spremno za Balkansko prvenstvo

0

VIŠEGRAD – Predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković potvrdio je da su u završnoj fazi pripreme za Balkansko juniorsko prvenstvo u veslanju, koje će od 5. do 7. septembra biti održano na rijeci Drini nizvodno od Andrićgrada i Višegrada.

„U toku su završni radovi na tehničkom dotjerivanju staze duge 2.000 metara, na kojoj će se oko 350 takmičara nadmetati u svim veslačkim disciplinama. Činimo dodatne napore da takmičenje protekne na najvišem organizacionom nivou“, rekao je Marković, koji je i generalni sekretar Veslačkog saveza Republike Srpske.

On je potvrdio da je najavljen dolazak veslača iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske, Grčke, Kipra i BiH, i da će većina biti smještena u Višegradu.

Marković je za srijedu, 3. septembra, u 12.00 časova najavio konferenciju za novinare u Andrićgradu, na kojoj će biti poznati svi detalji ovog prvenstva.

„Ono što je izvjesno, Višegrad će u subotu, 6. septembra, biti domaćin kongresa Balkanske veslačke federacije, koji će biti održan u Andrićevom institutu“, naglasio je Marković.

Balkansko juniorsko prvenstvo u veslanju biće održano na novoizgrađenoj stazi Sase koju je radila mehanizacija Andrićgrada.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare