Saglasnost na imenovanje Kusturice za direktora

0

Vlada Srbije dala je saglasnost na imenovanje režisera Emira Kusturice za direktora Javne ustanove Andrićev institut u Andrićgradu.

Kusturicu je na ovo mjesto u decembru imenovala Vlada Republike Srpske, a odluka Vlade Srbije donesena je u skladu sa Sporazumom o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza između Srbije i Srpske o osnivanju Andrićevog instituta, prenose „Večernje novosti“.

Andrićev institut otvoren je na Vidovdan, 28. juna 2013. godine u Andrićgradu. Djeluje kao elitni institut društvenih nauka, umjetnosti i književnosti.

U okviru Instituta nalaze se odjeljenja za istoriju, književnost, orijentalistiku, film i Odjeljenje za medije. U okviru Odjeljenja za medije formirane su Elektronske novine Andrićevog instituta pod nazivom ISKRA.

Međunarodni naučni odbor Odjeljenja za istoriju Andrićevog instituta formiran je 1. decembra 2014. godine, kada je i definisan program obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Naučni odbor je definisao teme i sadržaje sljedećih brojeva Istorijskih svesaka, koje izlaze svakog mjeseca, a donio je i odluku o osnivanju međunarodnog naučnog istorijskog časopisa.

Svi brojevi Istorijskih svesaka nalaze se u elektronskoj formi na sajtu Andrićevog instituta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare