Do maja podnijeti zahtjev za legalizaciju

0

HAN PIJESAK – Urbanističko-građevinska ispekcija opštine Han Pijesak u prošloj godini donijela je 10 rješenja za bespravno izgrađene objekte na području ove opštine, a njihovi bi vlasnici do maja trebalo da podnesu zahtjev za legalizaciju.

Urbanističko-građevinski inspektor Dobrinka Ašonja rekla je danas Srni da kod navedenih objekata uglavnom nedostaju građevinske dozvole, urbanističke saglasnosti i imovinsko-pravi odnosi nisu rješeni.

Ona je napomenula da je doneseno pet rješenja o ispunjenosti uslova za rad preduzeća i drugih pravnih lica, te da su vršene i provjere fizičke dotrajalosti objekata, kao i kontrole rekonstruisanih lokalnih šumskih puteva sa potrebnom tehničkom dokumentacijom.

Prema njenim riječima, kontrolisane su 23 pilane na podruju opštine koje imaju upotrebne dozvole za rad. U prošloj godini izvršeno je 50 uviđaja i provjera, a sačinjeno je isto toliko zapisnika.

U prošloj godini je donatorskim sredstvima izgrađeno šest kuća za interno raseljene Srbe u selima Žeravice i Rijeće na području ove opštine, a podignut je određen broj vikend i individualnih kuća.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare