Radomir – Rašo Jagodić među deset najboljih

0

RUDO – Odlukom stručnog žirija Smotre književnog stvaralaštva srpskog jezičkog područja „Lirski krugovi 2013“ , književni rad Raša Jagodića iz Rudog, svrstan je među deset najboljih.

Konačan plasman knjiženih radova, biće otkriven na Smotri književnog stvaralaštva, dana 19. oktobra u Gornjem Milanovcu, kada će se održati i tribina na temu ” Srpski jezik i njegovo pismo”.

Ovo je samo još jedna potvrda Rašovog uspješnog književnog stvaralaštva, koji se odavno dokazao u ovoj oblasti. Do sada je objavio knjige :“Rat u pjesmi“, “Ukrotitelji svjetlosti – Spomenica Vogošći“, „Pjesnici zajedno“, „Veljkova knjiga“, “Aforizmi za početnike“, „Čaj za anđele“, „Anđeli ne spavaju ovdje“, „Aforizmi za početnike 2“. Zastupljen je i u mnogim zbornicima . Profesionalno se bavi slikarstvom , likovnom i književnom kritikom i novinarstvom.

Član je Udruženja književnika Republike Srpske. Iako nije rođen u Rudom, za Raša se može slobodno reći da je najbolji promoter Rudog, jer njegovi uspjesi, knjige i slike su za Rudo prozor u svijet.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments