Sutra otvaranje sajma domaćih proizvoda

0
Sutra otvaranje sajma domaćih proizvoda
Arhivska fotografija

RUDO – U Sportskoj dvorani u Rudom sutra će biti otvoren 4. Sajam domaćih proizvoda na kojem će učestvovati više od 100 izlagača iz Srbije, BiH i Crne Gore, potvrđeno je Srni u opštinskoj Javnoj ustanovi za turizam i sport, koja je organizator manifestacije.

Tokom tri dana sajma biće predstavljena bogata ponuda izlagača, a ljubitelji narodnih običaja i pozorišta moći će da uživaju u zanimljivom kulturno-umjetničkom programu.

U okviru prodajno-izložbenog dijela posjetioci mogu očekivati raznovrsnu ponudu kvalitetnih domaćih i tradicionalnih proizvoda ručne radinosti, hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

Osim toga, učenici osnovnih škola iz Rudog i regije će tokom prvog dana sajma predstaviti radove u okviru nagradnog konkursa „Sačuvajmo i obnovimo stanište za ptice“, a za najbolje su obezbijeđene i nagrade.

Prvog dana biće održana i predavanja za pčelare i malinare, a organizatori su najavili i tradicionalnu degustaciju kolača koje su pripremile žene iz Rudog, koje će se i ove godine takmičiti za nagradu „Najbolji kolačić“, a biće održano i takmičenje za najljepši štand.

Drugog dana sajma biće organizovana revijalna šetnja izletničkom stazom u Starom Rudom, a najavljeno je i takmičenje u spremanju riblje čorbe, kao i predavanje za mljekare.

Istog dana u Domu kulture u Rudom biće odigrana pozorišna predstava humanitarnog karaktera „DŽon Smit, princeza od Velsa“, u izvođenju Amaterskog pozorišta iz Rudog, nakon čega će na svečanoj večere sa modnom revijom biti dodijeljene zahvalnice izlagačima i sponzorima.

Sajam domaćih proizvoda, koji organizuje Javna ustanova za turizam i sport Rudo u saradnji sa opštinom, nevladinim organizacijama i preduzetnicima, biće zatvoren u subotu, 24. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare