Predstavnici 11 opština razmatrali mogućnosti saradnje

0

RUDO – Načelnici i predstavnici 11 opština Gornjo-drinske regije razmatrali su danas u Rudom mogućnosti saradnje s ciljem boljeg razvoja sa posebnim akcentom na ekologiju i turizam.

Načelnik opštine Rudo Dragoljub Bogdanović rekao je novinarima nakon sastanka da se razgovaralo o mogućnostima uvezivanja turizma u regiji.

„Tu su opštine Višegrad, Goražde, Pale i Foča i svi mi imamo nešto da ponudimo. Bilo bi dobro da nastupamo zajedno i da turistima ponudimo mogućnost da svaki dan provedu u nekoj od opština“, istakao je Bogdanović.

On je napomenuo da je cilj privući više ljudi i događaja u sredinu gdje žive.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se razgovaralo o projektima vezanim za turizam, kao i da je bilo riječi o plutajućem otpadu koji u sve većim količinama dolazi rijekom Drinom.

„Moramo rješavati i pitanje gradske deponije. Vjerujem da ćemo zajedničkim akcijama riješiti i taj problem“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da je turizam zajednička tema svih opština.

„Svi imamo dobre uslove u poljoprivredi i turizmu, a iz Rudog je danas sa sajamske manifestacije, koja je okupila mnogo izlagača, poslata lijepa slika“, naglasio je Đurević.

Sastanku su prisustvovali predstavnici opština Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Višegrad, Ustikolina, Prača, Trnovo, Foča, Pale i Goražde.

U Rudom je danas otvoren osmi Sajam domaćih proizvoda koji je okupio oko 140 učesnika iz BiH, Srbije i Crne Gore.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare