„Najplemenitiji“ u Andrićgradu

0

VIŠEGRAD – Šest dobitnika nagrade za najplemenitiji podvig godine, koju dodjeljuju „Večernje novosti“, posjetili su danas Andrićgrad na poziv režisera Emira Kusturice.

„Najplemenitiji“ su u Višegrad došli iz Drvengrada u Mokroj Gori gdje su gosti Kusturice, kome je plaketa za najplemenitiji podvig ove godine dodijeljena za izgradnju Andrićgrada.

Andrićgrad su posjetili Radmila i Bojan Savić, majka i brat pilota Gorana Savića, koji je žrtvujući sopstveni život, do posljednjeg trenutka ostao u avionu koji je padao iznad Nove Pazove, pokušavajući da sačuva živote na zemlji.

U posjeti su bili i učenici Neven Krnojelac i Draža Vuković, koji su u februaru ove godine spasili 16 putnika na Tjentištu iz smetovima zavejanih automobila.

Na ulicama Andrićgrada danas se našla i devetogodišnja Danica Zorić iz Božetića kod Nove Varoši, koja je ostala bez majke i, iako je još dijete, brine o dva brata i bolesnom ocu.

Andrićgrad je posjetio i Dušan Arsekić iz Ivanjice, koji je sa drugom Nemanjom Belićem ljetos spasio vršnjaka koji se davio u Zapadnoj Moravi.

„Velika nam je čast što nas je Kusturica pozvao u Andrićgrad u kojem smo svi po prvi put“, rekao je Neven Krnojelac iz Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare