Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković danas je u Olimpijskom parku na Palama pustio u rad brojač koji je počeo da odbrojava vrijeme do početka velike sportske manifestacije – Zimske olimpijade mladih /EJOF 2019/, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

U Olimpijskom parku na Palama postavljen je i “Grudvi”, maskota EJOF-a 2019.

“Ovo je najbolje mjesto gdje smo mogli postaviti mjerač vremena i `Grudvija`. Ovdje su se susreli sa jedne strane Olimpijska pahuljica koja simbolizuje Olimpijadu 1984. godine i `Grudvi`, maskota EJOF-a 2019”, naveo je Vuković.

On je rekao da je ovo prvi u nizu događaja koji će uslijediti do početka olimpijade, a koji će biti promotivnog karaktera, i zahvalio svima koji su pomogli da sve bude spremno za početak EJOF-a.

“Vraćamo se na mjesto organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. Ovo je prilika da pokažemo da znamo da radimo velike stvari”, istakao je Vuković.

On je naglasio da je EJOF prilika za promociju turističkih kapaciteta, jer će boraviti takmičari i ekipe iz 46 zemalja.

Vuković je dodao da će uz pomoć struke, klubova i smučarskih saveza i svih ljudi dobre volje uspjeti u namjeri i u februaru ispratiti ljude sa razmišljanjem da su bili na mjestu gdje vrijedi opet doći.

Vuković je zahvalio Olimpijskom komitetu BiH koji je finansirao izradu maskote “Grudvija” i preduzeću “EJOF” koje je postavilo brojač.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da ova manifestacija znatno povećava potencijal Istočnog Sarajeva i Sarajeva kao destinacija koje mogu organizovati velika takmičenja, čime se mijenja slika o BiH.

“Najznačajnije je da se ovdje susreće lijepa prošlost, a to je `Vučko /maskota ZOI 84/ i lijepa budućnost `Grudvi`”, naveo je Rađo.

Olimpijac Momo Skoko kaže da sada, nakon 35 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, EJOF evocira sve uspomene i ističe da su sportisti pravi ambasadori BiH jer je predstavljaju u pravom svjetlu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Sve je to lijepo-krasno, samo što je jadnog izgleda sam park i okolina! Već godinama je bez sadržaja, pust i ogoljen… Zasađeno je nekoliko sadnica drveća koje je zamrlo, jer se ne njeguje.
Cvijeće i drugo zelenilo…nedajbože…

Ona rugoba od fontane…ili je treba renovirati, ili zatrpati zemljom da trava raste…

Način čišćenja snijega sa šetališta je posebna priča. Brda snijega nagomilana i zbijena u središnji dio šetališta je karakteristika ruralnih područja, kao i cjelokupno uređenje i održavanje javnih površina u Palama je na nivou seoskog…
U drugim gradovima se snijeg sa trgova čisti i uklanja do dna, osim u Palama gdje se na trgovima gomilaju brda snijega…