Proslava dvije godine gradnje grada od kamena

0

VIŠEGRAD – Nizom kulturnih i vjerskih manifestacija, sutra i u petak, 28. juna, svečano će biti obilježeno dvije godine gradnje Andrićgrada.

Program proslave počinje sutra u 18.00 časova u prostorijama bioskopa “Doli Bel”, kada će se održati promocija izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/.

Promotori zbornika “Ivo Andrić između istoka i zapada” su režiser Emir Kusturica i akademik Branko Letić, zbornika “Republika Srpska 20 godina razvoja” predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović i akademik Snežana Savić, a zbornika “Jezik i pismo u Republici Srpskoj” akademik Slobodan Remetić.

Planirano je i predstavljanje knjige “Dela Nikole Koljevća” čiji je promotor akademik LJubomir Zuković i monografije “Traktati o ustavnopravnom položaju Republike Srpske” čiji je promotor akademik Drago Branković.

Na novizgrađenom Trgu NJegoša biće održan koncert grupe “Van Gog”.

Na Vidovdan, 28. juna, u novoizgrađenom i još nezavršenom hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih junaka u Andrićgradu biće služena prva sveta arhijerejska liturgija.

Istog dana biće otvoren i Andrićev institut, kao i upravna zgrada preduzeća “Hidroelektrane na Drini”.

U Andrićevom institutu biće promovisana knjiga “Pisac i priča – stvaralačka biografija Ive Andrića” autora Žanete Đukić Perišić.

Planirano je da na promociji govore režiser Emir Kusturica, a odlomke iz knjige čitaće beogradska glumica Stela Ćetković.

Najavljeno je da će se na Vidovdan, na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, održati i koncert “No smoking orkestra”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments