Prijave za izradu maskote EYOF-a traju još danas

0

Budite dio najvećeg sportsko-kulturnog događaja nakon Olimpijade 1984.godine!

Maskota čini jedan od najoriginalnijih segmenata brend identiteta festivala kao sto je EYOF 2019. Ovoga puta upravo ti imaš priliku ponuditi svoju viziju i idejno rješenje maskote za Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će se održati od 09. – 16. februara 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina u Evropi. EYOF 2019 uključuje 8 sportova: Alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboard, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej, karling.

U periodu od 09. do 11.10.2017. godine u prostorijama Networks-a sve osobe koje se bave grafičkim dizajnom, arhitekturom, fotografijom, slikanjem, vajanjem i svi kreativci koji razmišljaju izvan ustaljenih okvira radit će na kreiranju idejnih rješenja i imati priliku da pruže najbolju ideju za maskotu, koja će biti zaštitno lice jednog od najvećih omladinskih takmičenja u Evropi.

Ono što tražimo jeste vaše vrijeme, kreativnost, inovativnost i želju da napravite jednu od najboljih maskota koje su Olimpijske igre mladih vidjele do sada! U ova 72h tokom trajanja ideathona zanemarimo svakodnevnicu i pustimo mašti na volju!

Prijaviti se možete putem online aplikacije koju možete pronaći ovdje još samo danas.

Nakon selekcije, svi učesnici/e će biti obaviješteni e-mailom najkasnije do 06. oktobra 2017.
Nagrada za pobjednički tim iznosi 1 500 KM, plus karte za Sarajevo Unlimited i dodatna iznenađenja. Za drugo i treće mjesto su obezbjeđene nagrade od strane sponzora. Troškove hrane tokom trajanja ideathona snosi organizator.

Pobjednička maskota će biti oficijelno predstavljena na forumu inovacija Sarajevo Unlimited 2017. organiziranom od strane poduzetničkog, kreativnog, biznis centra Networks.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare