Pomoć poljoprivrednicima u mehanizaciji

0

VLASENICA – Sedam poljoprivrednih proizvođača iz Vlasenice i Milića danas su sa predstavnicima Organizacije „Ker internešnel“ potpisali ugovore o korištenju donacija za pokretanje vlastitog biznisa, u okviru projekta „Uključiv ekonomski razvoj i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH – regija Birač“ vrijednog 720.000 evra.

Menadžer kancelarije „Ker internešnela“ u Srebrenici Branislav Tanasijević rekao je novinarima da su ugovore o donaciji u Vlasenici potpisali poljoprivrednici čije je poslovne ideje u ranije provedenom postupku ova organizacija proglasila najboljim i koji su se izjasnili za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

„Ugovorom se obavezuju da će sufinansirati nabavku mehanizacije, koju je `Ker` već proveo, prema predračunima koje su nam oni dostavili. Isporuka je dogovorena naredne sedmice. Nadamo se da je ovo početak saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima, u kojoj ćemo mi mjeriti rezultate svoje intervencije, te njihov razvoj i napredak. Trudićemo se da pokažemo da smo napravili dobar izbor“, istakao je Tanasijević.

On je dodao da je u proces kandidovanja i dostave biznis planova bilo uključeno više od 250 ljudi u opštinama Srebrenica, Bratunac, Milići i Vlasenica, od kojih će u toku realizacije projekta biti podržano između 30 i 40.

Partner u projektu su opština Vlasenica, Udruženje žena „Maja“ iz Kravice i Regionalna savjetodavna služba iz Bratunca, a finansijski ga podržavaju EU, „Ker“ Austrija i Austrijska razvojna agencija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare