Početkom februara naredne godine počinje proizvodnja u višegradskoj „Modi“

0

VIŠEGRAD – Mašine u Tekstilnoj industriji „Moda“ iz Višegrada , koje će u početku opsluživati 40 radnika, najvjerovatnije će ponovo početi sa radom u prvim danima februara naredne godine.
Ovo je danas, na sastanku sa načelnikom opštine Višegrad Slavišom Miškovićem, potvrdila  gospođa Kristel Meres iz Francuske . Ona je u  periodu od 1999. do 2002. godine, kao predstavnik firme „Lener“ iz Francuske,  uspješno sarađivala sa tadašnjom višegradskim konfekcijskim preduzećem „Napredak“. To je danas, u razgovoru sa načelnikom Miškovićem, potvrdila i direktorica „Mode“ Tanja Vuković.

– U Višegradu registrujem vlastitu firmu koja bi se trebala zvati „Novi napredak“, rekla je Meresova i dodala da će iznajmiti prostor i mašine u „Modi“ i pokrenuti proizvodnju početkom februara.

Ona je naglasila da će njena firma u početku zapošljavati oko 40 radnika, a da ima namjeru  da proširuje proizvodnju , kada se za to stvore tržišni i drugi uslovi. Takođe je rekla da u svojim poslovnim planovima razmišlja i o kupovini „Mode“ sa cjelokupnom postojećom imovinom. Merosova je zakupila i prostor u rogatičkoj „Jasni“ , koja će „Novom napretku“ isporučivati dijelove konfekcije. Oni će se u    Višegradu finalizirati, nakon čega će,  kao gotovi proizvodi , biti plasirani na franscusko tržište.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je rekao da ga ohrabruju ovakve informacije,  koje se, kako je naglasio ,  potpuno uklapaju u njegovu viziju razvoja Višegrada.

-Za Višegrad je od presudne važnosti svako novo radno mjesto, rekao je Mišković i dodao da će svi ozbiljni investitori imati njegovu punu podršku  i podršku  stručnih službi opštine Višegrad.

Nakon završetka razgovora sa načelnikom Miškovićem , Meresova je, u pratnji direktorice „Mode“ Tanje Vuković,  otišla do notara, kako bi ubrzalala postupak registracije „Novog napretka“.

 
(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare