Petković: Najviše sredstava izdvaja se za vraćanje dugova

0
Petković: Najviše sredstava izdvaja se za vraćanje dugova

NOVO GORAŽDE – Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković rekla je Srni da ova opština redovno izmiruje poreze i doprinose, ali da naslijeđeni dug iznosi pet miliona KM, zbog čega se najviše sredstava izdvaja za vraćanje dugova.

Petkovićeva je navela da je opština Novo Goražde potpisala tri reprograma otplate duga do 2020. godine, od kojih se dva odnose na dug prema Poreskoj upravi, a jedan prema Elektrodistribuciji.

„Sa mnogim dobavljačima potpisani su sporazumi o izmirenju duga na više rata, a sve sa ciljem sprečavanja novih sudskih procesa i mogućih blokada računa“, istakla je Petkovićeva.

Ona je naglasila da je kasnila isplata plata zaposlenima u Opštinskoj upravi, da ih sada isplaćuju redovno, ali da je trenutno isplaćena tek plata za septembar prošle godine.

„Ranije nije bio slučaj da se plata isplaćuje mjesečno, pa su radnici svoja potraživanja ostvarivali putem suda, do momenta kada sam preuzela dužnost načelnika. Radnici su imali razumijevanje za situaciju u kojoj smo se našli, sačekali su da račun bude odblokiran i da dobijaju plate“, istakla je Petkovićeva.

Ona je naglasila da je opština Novo Goražde zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske uspjela da reprogramira dva kredita.

„Veoma smo zahvalni Vladi i očekujemo da će ovakva saradnja biti nastavljena i u narednom periodu“, dodala je Petkovićeva.

Ona je rekla da je Vlada Srpske izdvojila 150.000 KM za sanaciju lokalnih puteva na području Novog Goražda.

„Mi smo spremni za saradnju i sa nevladinim sektorom i obavili smo više razgovora, a sve sa ciljem razvoja ove lokalne zajednice“, navela je Petkovićeva.

Ona je istakla da se pozitivne promjene već osjete, te da će opština u narednom periodu raditi na različitim stimulacijama, sa ciljem zadržavanja stanovnika na ovom području.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare