Na manifestaciji više od 100 izlagača

0

RUDO – U Rudom je danas otvoren Drugi sajam domaćih proizvoda, koji je okupio više od 100 izlagača iz 18 gradova Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.
Svoje proizvode, osim domaćih izlagača, predstavili su učesnici iz Užica, Čajetine, Prijepolja, Nove Varoši, Pljevalja, Priboja, Pala, Višegrada, Rogatice, Foče, Sarajeva, Sokoca, Visokog, Bratunca, Trebinja, Mostara i Goražda.

Sajam je otvorila predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Tanja Borovčanin, koja je pozdravila okupljene izlagače.

„Na osnovu dosadašnjih saznanja, vidljiva je potražnja i potreba za proizvodnjom domaće hrane i iz tog razloga bi trebalo staviti veći akcenat na rast proizvodnje domaće hrane, ali i na pitanje kvaliteta i bezbjednosti hrane, njenom brendiranju, uvođenjem odgovarajućih standarda što podržava i podstiče Ministarstvo“, istakla je Borovčaninova.

Ona je rekla da ovaj sajam treba da bude zaštitni simbol tradicije i promocije zdrave hrane.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Dragan Jovanović rekao je Srni da je ovo vrlo značajna manifestacija za opštinu, jer je podržava veliki broj preduzetnika, nevladnih organizacija, institucija i lokalna uprava.

„Ovdje je veliki broj izlagača i ovo je značajna promocija opštine i svih aktera koji su izložili svoje proizvode“, kaže Jovanović.

On je dodao da je Rudo prepoznatljivo po malini, te da iz godine u godinu krupnim koracima ide naprijed sa većim brojem proizvođača.

U prigodnoj besjedi član kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Prosvjeta“ iz Rudog Draško Spasojević rekao je da dušu ove opštine osjete svi koji zavole Rudo i koji umiju da se zagledaju u njegovu prošlost.

Na štandovima na gradskom trgu u Rudom i u Domu kulture danas i sutra kupcima i posjetiocima izložena je bogata ponuda proizvoda iz domaće radinosti, od hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, do ručno izrađenih odjevnih predmeta, te predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

Osim izložbeno-prodajnog sadržaja, u okviru Sajma biće organizovana stručna predavanja, modna revija i kulturno-umjetnički sadržaji.

Drugi sajam domaćih proizvoda organizovan je pod pokroviteljstvom opštine Rudo, uz sponzorstvo lokalnih preduzetnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare