Maljković: Olimpijski komitet će pomoći u organizaciji EJOF-a

0

Olimpijski komitet Srbije zajedno sa Vladom Srbije pomoći će Istočnom Sarajevu i Sarajevu u organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih /EJOF/ 2019. godine, da bi održavanje tog velikog sportskog događaja bilo izvanredno, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Maljković je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem, rekao novinarima da je ova institucija uložila velike napore da bi Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ dodijelio organizaciju EJOFA-a Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

On je naveo da mu je nekadašnji predsjednik MOK-a Huan Antonio Samaran rekao da za vrijeme njegovog života nijedna sportska manifestacije nije bila organizovana kao Zimska olimpijada u Sarajevu, izrazivši uvjerenje da će to biti slučaj i sa organizacijom EJOF-a.

Maljković, koji je i proslavljeni košarkaški trener, naglasio je da mora postojati most saradnje između Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Beograda, da ta saradnja za sada dobro funkcioniše, ali da uvijek ima prostora za njeno unapređenje.

Vuković je izjavio da je Olimpijski komitet Srbije prijatelj Republike Srpske i Istočnog Sarajeva i veoma važan partner kada je riječ o organizaciji EJOF-a 2019. godine.

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom olimpijskom komitetu za podršku, dodajući da je uz njihovu pomoć od MOK-a dobijena organizacija tog značajnog takmičenja.

Vuković je dodao i da jedan broj ljudi koji je uključen u rad Olimijskog komiteta Srbije pomaže u vezi sa organizacijom EJOF-a, pošto Srbija ima ogromno iskustvo u organizaciji velikih međunarodnih takmičenja.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će Srbija u narednom periodu podržati neke projekte u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, među kojima bi mogla biti i podrška u vezi sa organizacijom EJOF-a.

Vuković je naveo da je sa Maljkovićem razgovarano i o odličnim uslovima za pripreme koje je Odbojkaška reprezentacija Srbije imala nedavno na Palama, izrazivši zadovoljstvo što će ova opština postati nova mala baza za odbojkaške selekcije Srbije.

„Razgovarali smo o fenomenalnim uslovima koje pruža Sportsko-rekreativni centar `Peki` na Palama i Jahorina kao planina koja može da bude dobar domaćin brojnim sportskim ekipama i pojednicima iz Srbije. Razgovarali smo i o novim selekcijama Srbije koje bi mogle da imaju pripreme u Istočnom Sarajevu, što bi za nas bilo od velikog značaja“, napomenuo je Vuković.

On je pomenuo i brojne sportiste iz Istočnog Sarajeva koji su, takmičeći se za Srbiju, ostvarili zapažene rezultate, izrazivši zahvalnost Srbiji što drži otvorena vrata za sportiste iz Republike Srpske.

Osim Maljkovića, sastanku u Istočnom Sarajevu prisustvovali su generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije boravi u zvaničnoj posjeti Olimpijskom komitetu BiH povodom 25 godina od osnivanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare