Lazar Matić najbolji sportista

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Član DŽiju-džicu kluba „Slavija“ Lazar Matić večeras je proglašen za najboljeg sportistu, a DŽudo klub „Randori“ za najuspješniji sportski kolektiv opštine Istočno Novo Sarajevo u 2020. godini.

Na ovogodišnjem izboru najboljih sportista drugo mjesto zauzeo je džudista Lav Divljan iz DŽudo kluba „Randori“, a treće mlada džudistkinja DŽudo kluba „Slavija“ Mia Zurovac.

Nakon završetka Izbora sportiste godine, koji je održan bez prisustva publike i medija u sportskoj dvorani „Slavija“, iz ove opštine je saopšteno da je za najuspješnijeg sportskog radnika izabran Ranko Čubrilo iz Šahovskog kluba „Slavija“.

Titula najuspješnijeg trenera za 2020. godinu pripala je Milanu Miovčiću iz Fudbalskog kluba „Slavija“.

Priznanja su uručena i najperspektivnijim sportistima – Anđeli Ždrale iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“, Ani Škiljević iz DŽudo kluba „Slavija“, Lani Erić iz DŽudo kluba „Randori“, Ivi Bugarin iz Odbojkaškog kluba „Slavija“, Kristini LJuboje iz Atletskog kluba „Istočno Sarajevo“ i Nataliji Kovačević iz DŽudo kluba „Lunako“.

Među perspektivnim sportistima su i Stefan Kovačević iz Karate kluba „Slavija“, Pavle Gotovac iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“, Darko Topalović iz DŽudo kluba „Randori“, Nikola Šekarić iz Kluba borilačkih vještina „Kobra“, Filip DŽino iz Sportskog kluba „Tempo“, Dušan Krstović iz Kluba malog fudbala „Tango“, Nikola Marković iz Šahovskog kluba „Slavija“, Živko Damjanović iz Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija“, Petar Dabić iz Fudbalskog kluba

„Slavija“ i Marko Mastilović iz Mačevalačkog kluba „Romanija“.

Priznanja za najuspješnije sportiste po granama sporta su primili i Bojan Popović iz Kluba malog fudbala „Tango“, Srđan Lalović iz Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija“, Milica Rundić iz Odbojkaškog kluba „Slavija“, Lazar Ždrale iz DŽudo kluba „Randori“ i Luka Bojanić iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“, Marina Kurteš iz Karate kluba „Slavija“, a najbolje ocijenjena u plivanju je Margita Latinović – Pejović iz Plivačkog kluba „Slavija“.

Priznanje „Goran Ivanković“ za poseban doprinos sportu dodijeljeno je Danielu Blažiću iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da se i u teškim uslovima zbog pandemije mora pronaći način da rad sportista bude nagrađen jer oni to zaslužuju, da život ne treba da stane, te najavio da će novoizgrađena sportska dvorana uskoro biti otvorena.

On je najavio tri značajna sportska događaja koji će biti organizovana ove i sljedeće godine, a to su učešće u organizaciji Svjetskog prvenstva u biciklizmu, Evropsko prvenstvo u boksu za školarce i Evropsko prvenstvo u fudbalu za žene 2022. godine.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva podsjetio je da je sa Fudbalskim savezom BiH dogovorena rekonstrukcija stadiona Fudbalskog kluba „Slavija“ kako bi iduće godine na njegovom terenu mogle biti igrane planirane utakmice.

Katić je svim nagrađenim sportistima poželio puno uspjeha u daljem radu, i poručio da su mladi budućnost ove opštine i snažan pokretač razvoja našeg društva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare