Kriminalizacija Kusturice i Andrićgrada – prljava rabota

0

VIŠEGRAD – Tendenciozni i nerazumni pokušaj BN televizije i pojedinaca da kriminalizuju idejnog tvorca grada od kamena Emira Kusturicu i projekat Andrićgrad, te da konstrukcijama i neistinama dezinformišu javnost, nije ništa drugo do prljava rabota nečasnih ljudi, saopšteno je iz Udruženja građana “Za bolji grad” iz Višegrada.

“Svjedoci smo da se poslednjih dana posredstvom BN televizije i nekih sajtova vodi neprimjerena kampanja protiv našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice i Andrićgrada. Uduruženje ‘Za bolji grad’ daje punu podršku Emiru Kusturici i njegovom projektu, jer je Andrićgrad postao prestonica kulture Republike Srpske i regiona”, ističu se u saopštenju.

Udruženje građana “Za bolji grad”, koje okuplja mlade i obrazovane ljude u Višegradu, poziva BN televiziju da “prestane da dezinformiše javnost i da ostavi na miru i Emira Kusturicu i Andrićgrad”.

“Koliki je značaj Andrićgrada najbolje pokazuje hiljade posjetilaca koji ovih dana posjećuju grad od kamena – ponos Republike Srpske”, naglašava se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments