Izuzeta dokumentacija iz preduzeća u Novom Goraždu

0

NOVO GORAŽDE – Službenici Policijske stanice Novo Goražde izuzeli su poslovnu dokumentaciju iz jednog javnog preduzeća zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo pronevjera i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o javnom komunalnom preduzeću u Novom Goraždu.

Prema policijskim saznanjima, krivično djelo je izvršeno tako što je iz tog preduzeća prodat kamion i valjak kao sekundarna sirovina preduzeću u Goraždu za 8.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Sumnja se da dobijeni novac nije deponovan na blagajni preduzeća, niti je uplaćen na žiro-račun, što ukazuje da su odgovorna lica pronevjerila novac zloupotrebom službenog položaja.

Dokumentacija je izuzeta na osnovu naredbe Osnovnog suda Višegrad, a istraga je u toku.

Muškarac čiji su inicijali LJ.B. priznao je u Policijskoj stanici Sokolac da je u dvorištu porodične kuće u naselju Drapnići ubio medvjeda, koji mu je u proteklom periodu pričinjavao štetu na imanju.

Radnik Šumskog gazdinstva „Romanija“ prijavio je da je u mjestu Drapnići nepoznato lice ili više njih odstrijelilo visoku divljač, odnosno mrkog medvjeda.

Policija je nakon uviđaja konstatovala da je medvjed ubijen kombinovanom lovačkom puškom, a medvjeđe krzno i meso divljači koje je pronađeno privremeno je oduzeto i predato na čuvanje Šumskom gazdinstvu „Romanija“.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta.

Pripadnici Policijske stanice Istočno Sarajevo rade na pronalasku nepoznatog lica koje je juče izvršilo razbojništvo u jednoj sportskoj kladionici u Lukavici.

Razbojnik je, prema izjavi radnice, sjedio u kladionici, u jednom trenutku je ustao i, uz prijetnju nožem, tražio da mu preda novac, što je ona i učinila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare