I Palelive radi za Google

0

10.03.2009. god. na Palelive smo pustili u rad servis Google Adsense, u prevodu to je servis koji na sajtu u predviđenom prostoru servira oglase. Zavisno od broja viđenja i broja klikova na oglase Google svakog mjeseca isplaćuje zarađeni novac.

Ovaj servis je pokrenula kompanija WordNet 1998. godine, a Google je kupio kompaniju 2003. za „sitnih“ 102 miliona dolara. Danas se Adsense Google-u i više nego isplati. Servis funkcioniše tako što na Google-ovim stranicama platite reklamiranje na Adsensu, a Google putem svojih posrednika prikazuje oglase na različitim sajtovima. Adsense sortira oglase, zavisno od sadržaja sajta i lokacije u kojoj se nalazi. Da bi postali radnik Google Adsense-a nje dovoljno imati sajt. Potrebno je proći proceduru i u prosjeku nekoliko mjeseci dug vremenski period. Zahvaljujući odličnoj optimizaciji za Google, korektnom sadržaju i sigurnosnim postavkama, Palelive je verifikovan na Adsensu za jedan sat.

Nadamo se da korisnicima koji ne žele reklame na sajtu, oglasi neće puno smetati. Još uvjek ne znamo koliko vrijedimo i koliko oglasa možemo prodati. U svakom slučaju Palelive će dobiti još bodova i bolje kotirati na Googleovim listama, što će nam donijeti još posjetilaca.

SV – palelive.com

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare