Humanost na djelu

0

Opština Rudo , u saradnji sa preduzećem „Elektrodistribucija „ Pale , nedavno je započela aktivnosti na priključenju na elektro mrežu , porodične kuće Radosave Lučić, iz zaseoka Lučići, u selu Danilovići. Radosava Lučić, početkom ove godine ostala je bez muža i sada živi sa kćerkom Zoricom , u kući , koja pripada i opštini Rudo i opštini Višegrad.

Naime, dio imovine se nalazi na teritoriji opštine Rudo a kuća i preostali dio, na teritoriji opštine Višegrad. Vjerovatno, zbog ove situacije niko nije ni vodio računa o njima.Najbliža kuća ,koja ima struju , udaljena je oko 1000 metara i u nju su odlazile da pogledaju televiziju i na momenat zaborave na lampu i svijeće.

Po dogovoru sa „Elektrodistribucijom“ Pale , opština Rudo je preuzela obavezu da, dobrovoljnim akcijama, izvrši iskop rupa za stubove i pomogne u montaži elektro voda, u dužini od 1000 metara, kao i priključak i razvođenje struje u samom objektu.Preduzeće „Elektrodistribucija „ Pale obezbjediće kompletnu opremu za taj vod i radnu snagu na instalaciji mreže.

Prema datom obećanju, u subotu 28.09.2013.godine , ruđani na čelu sa opštinskim rukovodstvom , počeli su kopanje rupa za stubove .Radovi su završeni , uz neizmjernu zahvalnost porodice Lučić i očekivanje da će se ostali radovi završiti na vreme i da će zimu , prvi put dočekati sa sijalicom.

(www.palelive.com / www.opstinarudo.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments