EU donirala novu opremu

0
Ilustracija
Ilustracija

ČAJNIČE – Jedinica Vatrogasnog društva Čajniče dobila je opremu vrijednu 6.388 evra, za koju je sredstva izdvojila EU putem programa „Prekogranična saradnja u oblasti zaštite od požara i vatrogastva“.

Šef Vatrogasne jedinice Momir Tošić rekao je da je Vatrogasna jedinica i opština Čajniče uključena već dvije godine u ovaj program, u kome su i opštine iz Crne Gore, te da je od ove godine uključeno pet opština iz Republike Srpske i pet opština iz Federacije BiH.

Prema njegovim riječima, održana su predavanja i obuka za vatrogasce o rukovanju novom opremom i načinima gašenja šumskih i terenskih požara.

„U dva navrata slali smo pripadnike jedinice iz Čajniča na sedmodnevne obuke u Kolašin i Trebinje, u sklopu kojih su opremljene značajnom i neophodnom opremom“, dodao je Tošić.

Riječ je o 18 kompleta zaštitnih i odijela za intervencije koja se mogu koristiti prilikom terenskih i šumskih požara.

On je dodao da su dobili i 18 naprtnjača u koje staje 25 litara vode, kao i 27 takozvanih mlatalica, koje se koriste za gašenje požara na travnatim površinama.

Tošić je rekao da je ove godine na području ove opštine, uprkos velikoj suši, požara bilo manje od očekivanog broja, a vatra je uglavnom ugašena prije nego što su postali opasni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare