Druga faza projekta – proizvodnja aronije

0

ČAJNIČE – Udruženje poljoprivrednih proizvođača Čajniče u okviru Projekta „Do sigurnog zapošljavanja mladih kroz organsku proizvodnju aronije“ koji je podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a u sklopu projekta zapošljavanja mladih (JEP), pored dosadašnjih aktivnosti sprovelo je i drugu fazu realizacije uzimanjem uzoraka zemlje za hemijsku analizu sa jedanaest parcela ljudi koji su aplicirali.

„Sa jedanaest parcela onih koji su aplicirali uzeti su uzorci zemlje i dostavljeni u labaratoriju Poljoprivrednog fakulteta u Istočnim Sarajevu gdje će se izvršiti hemijska analiza i dostaviti nam nalaze uzoraka.

Od jedanaest aplikanata po dostavljanju nalaza komisija Udruženje poljoprivrednih proizvođača će odabrati četiri korisnika na čijim će parcelama sredinom oktobra ove godine biti zasađena aronija.

Glavni cilj pojekta je podsticanje razvoja komercijalnog – tržišno orijentisanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva kroz samozapošljavanje mladih na selu i povećanje konkurentnosti“ – rekao je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Čajniče, Veselin Dačević.

(www.palelive.com)

Autor:

Gordana Golubić je rođena u Čajniču. Fakultet društvenih nauka završila je u Palama i stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za Radio Foča.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare