Donacija medicinske opreme

0
Donacija medicinske opreme

VIŠEGRAD – Kompanija „Tajm medija“ sa Kipra donirala je danas medicinsku opremu u vrijednosti od 10.000 KM Rehabilitacionom centru „Vilina vlas“ i Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Pravni zastupnik „Tajm medije“ Branislav Maksimović rekao je da je ova kompanija kao socijalno i društveno odgovorna odlučila da donira sredstva opštini Višegrad.

„Donacija se odnosi na najugroženije kategorije stanovništva i sastoji se od medicinske opreme za koju smo smatrali da je neophodna ustanovama u ovom gradu“, dodao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, svrha donacije je da se svakodnevni život štićenika u Domu, kao i pacijenata učini jednostavnijim i lakšim.

Zamjenik direktora Doma za lica sa invaliditetom Silvana Krilić Kesić rekla je da će donacija pomoći u radu Ustanove.

„U našoj ustanovi je smješteno 177 korisnica iz svih opština sa područja BiH. Nepokretne su 32 korisnice, a 60 koristi pelene. Donacija je izuzetno značajna i to je nešto što će našoj zdravstvenoj službi omogućiti bolji i kvalitetniji rad, a našim korisnicama kvalitetniji život“, istakla je Kesićeva.

Vršilac dužnosti direktora Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ Dušana Bukvić istakla je važnost donacije, jer je postojeća oprema zastarjela.

„Riječ je o novim modelima, koji će služiti našim pacijentima. Oni su često teško ili jedva pokretni, tako da će nam oprema služiti kako bi mogli doći do terapije, odnosno za vrijeme boravka naših pacijenata u ustanovi“, istakla je Bukvićeva.

Ona je zahvalila donatorima i opštini Višegrad, koja je posredovala u donaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare