Dodijeljena odlikovanja za osam poginulih boraca

0
Milomir Savčić Novo Goražde

NOVO GORAŽDE – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić uručio je danas odlikovanja porodicama osam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz regije Stara Hercegovina koje je „Medaljom zasluga za narod“ odlikovao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Posthumno su odlikovani Novica Delić, Radivoje Delić, Milutin Pejović, Ilija Vlaški iz Novog Goražda, Tanović Milovan, Zoran Zekić iz Višegrada i Milisav Kekić i Avram Milko iz Foče.

Savčić je naglasio da je ovo znak zahvalnosti poginulim saborcima za najveću žrtvu koju su dali za stvaranje Republike Srpske.

„Ti ljudi, Obilići najnovije srpske istorije, zaslužuju svaku pažnju. NJihove porodice zaslužuju mnogo veću brigu i mnogo više poštovanja. To je ono što se može i mora obezbijediti“, naglasio je Savčić.

On je podsjetio da je jedan period nije bilo posthumnih odlikovanja, i da je od 2014. godine, kada je formirano novo rukovodstvo BORS-a, pokrenuta inicijativa da svake godine posthumno bude odlikovan jedan broj poginulih boraca.

„Sve zavisi od materijalnih mogućnosti države, konkretno od budžeta kabineta predsjednika Republike Srpske. I predsjednik i BORS su opredijeljeni da nastavimo sa ovom aktivnošću“, istakao je Savčić.

Dušanka Kekić, supruga poginulog borca, zahvalila je za odlikovanje jer to znači da se neko sjeća za šta je njen suprug poginuo.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare