Deset godina od smrti gradonačelnika Srpskog Sarajeva Predraga Lasice

0

Danas 25.06.2013. godine se navršava deset godina od smrti gradonačelnika Srpskog Sarajeva Predraga Lasice. Čovjeka, kako je neko od kolega novinara na dan njegove sahrane napisao, na čiju se dobrotu i poštenje računalo.

Predrag Lasica je uživao poštovanje, bio je omiljen i cijenjen ne samo među svojim sugrađanima već i šire. Godine kada je obavljao funkciju predsjednika opštine Pale i gradonačelnika Srpskog Sarajeva pamte se kao godine razvoja i prosperiteta. Želio je Predrag da njegov grad bude otvoren ka Evropi i svijetu, da život u Srpskom Sarajevu bude dostojan svakog čovjeka.

Mislio je ovaj humani čovjek na sve stanovnike grada, boljele su ga sudbine njegovih saboraca, porodica poginulih boraca, raseljenih lica i svih drugih nevoljnika. Posjedovao je Predrag veliku energiju i volju za obavljanje svih zadataka koji su se pred njim našli. Nesebično i ne štedeći se završavao je sve obaveze kojih je bilo mnogo. Smrt je prekinula mnogo poslova koje je započeo i ideja koje je želio da realizuje, a bilo ih je mnogo.

Značajne rezultate Predrag je ostvario u rješavanju stambenih pitanja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boračkih kategorija. Nesebično se zalagao za izgradnju velikog i modernog sjedišta Univerziteta u Srpskom Sarajevu, a lično je nadgledao izgradnju sportske dvorane u Palama.

Ostalo je mnogo dobrih djela iza Predraga, a potvrda da se njegova dobra djela pamte je i ime sportske dvorane u Palama, čiji završetak nije dočekao, jer je smrt bila brža. Dvorana nosi ime “PEKI”, onako kako su ga prijatelji i njemu bliski ljudi godinama zvali, u znak sjećanja na ovog velikog čovjeka čija su djela i ideje dale pečat jednom vremenu.

Danas, deset godina poslije smrti ovog velikog čovjeka iz naroda, ostaje nam da ga se sa tugom sjetimo i spomenemo sva njegova dobra djela.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/predrag-lasica-sahrana-2003/] width=[75] height=[75] title=[Deset godina od smrti Predraga Lasice] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb75_] thumb_cache_dir=[thumbs75] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Vezani članak:

Sjećanje na gradonačelnika Srpskog Sarajeva Predraga Lasicu

Predrag Lasica Peki

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare