Danas o izboru novog gradskog rukovodstva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo trebalo bi na današnjoj konstitutivnoj sjednici da izabere novo gradsko rukovodstvo. Gradski odbor SDS-a predložio je sinoć da novi gradonačelnik Istočnog Sarajeva bude član Opštinskog odbora stranke sa Sokoca Nenad Samardžija, a da predsjednik Skupštine grada ostane Miroslav Lučić iz Istočne Ilidže.


Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Darko Babalj rekao je nakon sjednice GO SDS-a na Palama da su ove pozicije definisane prije dva mjeseca.

Babalj je dodao da na sjednici nije razgovarano o potpredsjednicima, ali da se zna da će jedno mjesto pripasti Opštinskom odboru SDS-a Istočno Novo Sarajevo, a drugo PDP-u.

„Što se tiče PDP-a, njima će pripasti mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i savjetnika u kabinetu gradonačelnika“, rekao je Babalj i dodao da su to usaglasili SDS i PDP.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo zakazana je za 12.00 časova.

Iz Skupštine je ranije saopšteno da je na dnevnom redu konstitutivne sjednice razrješenje dosadašnjeg gradonačelnika i predsjednika gradske Skupštine i načelnika odjeljenja, te izbor novog rukovodstva.

Na dnevnom redu je i izbor članova radnih tijela Skupštine grada.

U novoj Skupštini grada Istočno Sarajevo SDS ima 16 od 31 odborničkog mjesta, dok PDP ima pet, sedam SNSD-a i po jednog odbornika Pokret za naš grad Pale, NDS i Srpska radiklana stranka „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, od toga opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, a po tri iz Istočnog Starog Grada i Trnova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare