20 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu

0
ISTOČNO SARAJEVO – Svečanom akademijom i lomljenjem slavskog kolača Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslaviće u četvrtak, 24. maja, krsnu slavu – Svetog Ćirila i Metodija, te dvadeset godina postojanja i rada.
Na akademiji će predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ministru prosvjete i kulture Republike Srpske Antonu Kasipoviću i prvom rektoru Univerziteta akademiku Vojislavu Maksimoviću biti uručena Povelja Univerziteta, najviše priznanje koje se dodjeljuje za posebne zasluge za razvoj ove visokoškolske ustanove.

Akademija će početi u 14.00 časova u velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici, a prethodno će, u 12.00 časova, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu biti upriličeno lomljenje slavskog kolača.

Narednog dana, u petak, 25. maja, u velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici biće održana svečana promocija doktora nauka Univerziteta, te dodijeljene plakete, zahvalnice i nagrade najboljim studentima Univerziteta.

Na 38 studijskih programa petnaest fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu upisano je više od 15.000 redovnih studenata i oko hiljadu postdiplomaca.

Fakulteti i akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu smješteni su u osam gradova Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare