subota, 27. maj 2017.

Pale live! Urban info portal

Palelive.com YouTube kanal Prati nas na Facebook-u! Prati nas na Twitter-u!

El. pošta Štampa

Izvještaj tužilaštvu protiv pomagača ubici

FOČA - Stanica javne bezbjednosti /SJB/ Foča podnijela je Okružnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv R.M. i D.M, obojica iz Foče, koji se terete da su 18. februara pomogli maloljetnom P.I. /17/ dok je bio u bjekstvu nakon ubistva Vladimira Subotića.
Istragom je utvrđeno da su R.M. i D.M. iz mjesta Nadgorje, u opštini Foča, ''golfom", kojim je upravljao D.M, prevezli maloljetnika do mjesta Bakić i dali mu toplu odjeću, znajući da je on prethodnog dana pucao i ubio Subotića.

Tokom istrage je utvrđeno da je drugi maloljetnik, bez ičijeg odobrenja, iz porodične kuće uzeo pištolj marke M-57 kalibra 7,62 milimetara, koji je u vlasništvu njegovog pokojnog djeda, a koji porodica vlasnika nije predala SJB Foča, pucao u vazduh na javnom mjestu, a potom ga dao sedamnaestogodišnjem maloljetniku koji je njime izvršio ubistvo.

Zbog utvrđenih činjenica, SJB Foča podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnog lica koje je neovlašteno upotrijebilo vatreno oružje, te protiv njegovog oca M.B, koji je propustio obavezu staranja o maloljetniku i koji nakon očeve smrti pištolj nije predao policiji, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Osnovnom sudu u Foči podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv B.K, vlasnika ''Milenijuma'', zbog toga što je neposredno prije ubistva u svom ugostiteljskom objektu točio alkohol maloljetnim licima, među kojima i izvršiocu ubistva, te što nije prijavio narušavanje javnog reda i mira kao događaje koji su neposredno prethodili ubistvu V.S.

Maloljetnik P.I. je iz pištolja ubio Vladimira Subotića /23/ u petak, 17. februara, pet minuta prije ponoći u Principovoj ulici u centru Foče.

Očevici su rekli da je tragičnom događaju prethodila svađa i koškanje jednog mladića iz Foče sa P.I, koji je vidno uzrujan otišao kući i vratio se u "Milenijum" sa pištoljem. On je pri povratku nasumice pucao i pogodio Subotića, koji je ubrzo nakon toga preminuo u fočanskoj bolnici.


(www.palelive.com / Srna)Tagovi: Foča  Vladimir Subotić  ubistvo  
Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši detalji:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:
Sigurnost
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.
Klikom na dugme "POŠALJI" prihvatam Uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja  :  Pošaljite vijest  :  Oglasi  :  Marketing  :  Kontakt                                                                                                        Pratite nas na Facebook Palelive.com YouTube kanal Palelive.com Twitter