Patrik Mun posjetio firmu „Eden garden“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Američki ambasador u BiH Patrik Mun danas je sa rukovodstvom firme „Eden garden“ koja proizvodi baštenske suncobrane u Istočnom Sarajevu razgovarao o mogućnostima i preprekama sa kojima se susreću bh. kompanije u nastojanjima da povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

Tokom posjete ambasadora Muna naglašena je i podrška Agencije SAD za međunarodni razvoj /USAID/ rastu i povećanju konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora u BiH.

Mun je naglasio da će u narednom pariodu ovoj kompaniji putem „Firma“ projekta, koji realizuju USAID i Sida, biti data podrška izlasku na nova tržišta i na usvajanju odgovarajućih EU standarda i dobijanju CE oznake o bezbjednosti proizvoda potrebnim za uspješan nastup na zahtjevnim tržištima, saopšteno je iz „Eden gardena“.

Komercijalni direktor „Eden Gardena“ Srđan Vranešević rekao je da ovo preduzeće ima godišnji rast od 30 odsto, i planira dalje širenje proizvodnih postrojenja i prodaje.

On je rekao da je trenutno osnovna preokupacija izgradnja novog objekta za proizvodnju, gdje nailaze na velike birokratske poteškoće za dobijanje odobrenja za gradnju, pa se nada se da će posjeta američkog ambasadora dati novi impuls za promjenu ponašanja lokalne zajednice prema proizvodnim subjektima.

„Eden garden“ je vodeći bh. proizvođač baštenskih suncobrana za barove, restorane i hotele. Firma je osnovana 2001. godine i ima 15 radnika, a godišnji prihodi firme su viši od milion maraka. Od izvoza u zemlje regije, EU, SAD i Bliskog istoka preduzeće ostvaruje 95 odsto prihoda.

Nedavno je „Eden Garden“ razvio i inovativni proizvod – nepomični suncobran KITE, koji može izdržati vjetar jačine 90 kilometara na čas.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=hL5tupwuBgw&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare