Zbog provale uhapšena dva lica iz FBiH

0

RUDO – Višegradska policija uhapsila je dva muškarca, nastanjena u Federaciji BiH, zbog provale u jednu porodičnu kuću u mjestu Petačine, opština Rudo.

Osumnjičeni H.S. iz Kaknja i E.F. iz Visokog uhapšeni su, nakon policijske potjere u mjestu Orahovci u opštini Višegrad.

Policijskoj stanici Rudo 12. marta prijavljeno je da je u mjestu Petačine provaljeno u jednu porodičnu kuću i da su izvršioci pobjegli vozilom “audi”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Odmah nakon prijave, policija je blokirala magistralni put, a vozilo izvršioca sustignuto je u mjestu Orahovci u opštini Višegrad.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, na licu mjesta izvršen je uviđaj tokom kojeg su u automobilu pronađeni predmeti, koji su, najvjerovatnije, korišteni prilikom provale u kuću.

Uviđajem je utvrđeno da su izvršioci pokušali nasilno da uđu u kuću i pomoćne objekte i da su, nakon aktiviranja alarma, pobjegli.

Tokom kriminalističke obrade uhapšeni su priznali da su počinili ovo, kao i krivično djelo koje se dogodilo u noći između 5. i 6. februara na štetu istog vlasnika kuće.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv ovih lica nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments